top of page
wine3.jpeg

WINE 

XPERIENCE

XPERIENCE

No trobeu a faltar la sala de vins on poder tastar i conèixer nous cellers de proximitat? 😋

 

Nosaltres moltíssim! Per això en aquesta edició 2022 Nomad Xperience comptarà amb la col·laboració de Fetén Wines, empresa especialitzada al Massís del Garraf: Parc Natural de la costa del Penedès.


A la nostra Sala Gourmet, comptarem amb la presentació de 8 cellers tradicionals del Massís del Garraf i una selecció de les seves elaboracions, les quals estaran a la vostra disposició per degustar.


Cadascun dels 10 dies del Nomad Xperience el dedicarem a un dels cellers, més dues jornades especials: ADN Garraf i Malvasia Power!

 

Les Jornades especials ADN Garraf i Malvasia Power tenen una temàtica pròpia:

-ADN Garraf serà un tast on compararem diferents elaboracions de diferents cellers, a la recerca de l'ADN del Massís del Garraf.

-Malvasía Power és un monogràfic dedicat a elaboracions monovarietals a base de Malvasia de Sitges, la varietat de raïm més singular del Massís del Garraf i una de les més especials del món!


A més, diàriament tindrà lloc una presentació de cada celler, duta a terme per part de Fetén Wines i en alguns casos seran els mateixos propietaris del celler.


L'activitat principal del dia tindrà lloc al Racó de l'Àvia: Un tast guiat per Fetén Wines, on descobrirem les elaboracions seleccionades per cada celler. 


Cada tast constarà de 5 vins, els quals anirem descobrint de manera fàcil i intuïtiva. No cal ser un entès, és apte per a tots els públics!
 

Les places son limitades per això et recomanem que facis la teva reserva. 

Tant l'entrada individual com la doble inclouen: entrada al Nomad Festival + tast de vins + accès al aparcament VIP i algunes sorpreses més!

Aquí tens el calendari dels tasts

Cada dia dos horaris: a les 19h i 20.15h 

¿Vols saber més?

Et descobrim els cellers que trobaràs aquest any al Nomad Festival Xperience

446328966_161220.jpg
closdelsguaranstransxw.png

Petit celler familiar situat al Parc Natural del Foix (als peus del Massís del Garraf, a Santa Margarida i els Monjos).

Fundada el 2009 per Jordi Raventós amb l'objectiu de recuperar l'activitat vinícola familiar amb varietats ancestrals i minoritàries que el seu avi havia treballat en el passat.
Des de llavors no ha parat de créixer i de redescobrir varietats oblidades i desaparegudes com la Malvasia Vermella de Sitges o la Llimonera.
Jordi practica una viticultura ecològica i natural. Els seus vins són de llarg recorregut, amb molt bona evolució en ampolla. Gràcies al seu esforç i perseverança, s'ha obert un nou univers dins el món de la Malvasia de Sitges.

La Politxonada (1).jpg
CLOS GUARANS
MasPerdut-8697.jpg
FMP-Logo-B-340x30-1.png

Al cor del Baix Penedès (Santa Oliva, el Vendrell), Josep Maria Rosell i Rebeca Ollé recuperen el 2010 aquest petit projecte familiar.

 

Són la cinquena generació que treballa aquesta finca, una història que va començar cap al 1868. Ho fan a partir de l'agricultura ecològica, defensant la vinya com un element viu i les varietats autòctones com la base de la seva viticultura.

Amb vinyes velles i de baix rendiment (totes al voltant de la finca), els seus esforços es basen a embotellar l'essència de la terra calcària de Santa Oliva, mimant el terra i el cep, amb una clara aposta per la criança en damajuanes i àmfores, elaborant una llarga llista de vins a com més saborós i bevible.

Surten al mercat sense Denominació d'Origen.

fincamasperdut_241872607_384702036516799_4964782043684933217_n.jpg
MAS PERDUT
P1030278.jpg
Logovalldosera-HQ_edited.png

Celler fundat el 1980, situat a Olérdola en ple Massís de Garraf, envoltat de muntanyes i de bosc amb sòl calcari i biodiversitat mediterrània.


Negoci familiar amb 25 hectàrees de vinya ecològica en propietat (i 160 de bosc) on fa anys van apostar pel Subirat Parent (Malvasia seca) com a varietat principal per a les seves elaboracions, sense oblidar les varietats autòctones i altres internacionals que s'han adaptat molt bé a el seu terrer.


Jordi Valls, el seu enòleg i el cap visible elabora vins singulars, de territori i molt expressius.
Vins sense denominació d'origen, però que ensenyen clarament el territori d'on provenen.
Productes que envelleixen molt bé a l'ampolla tinguin criança o no.
Tot i que és un dels cellers més desconeguts el Garraf, té molt potencial.

Maig2016-68.jpg
VALLDOSERA
JOT SUMOLL.jpg
LOGO_ROQUA.png

Al centre del Massís del Garraf, hi ha la Masia de la Roqua: una casa familiar fundada el 1164 i construïda literalment sobre la roca calcària.

La vinya al voltant de la masia es cultiva des de fa més de 350 anys. 


Després de formar-se per diferents parts del món, Jot va tornar a casa el 2012, va recuperar la tradició familiar d'elaborar vins i va plantar la llavor del que avui és Masia de la Roqua.

El seu objectiu sempre és mantenir l'ecosistema tan viu com sigui possible, no només la vinya, per això es treballa tot el bosc de forma ecològica: l'equilibri amb la natura ho és tot. Un exemple bonic és com la Fundació Miranda recupera cavalls abandonats i maltractats, els quals pasturen pels boscos que envolten Masia de la Roqua mantenint aquest equilibri de l'ecosistema.

Tots els vins fermenten amb llevats salvatges i sempre la mínima intervenció al celler, per donar-li tot el protagonisme al terrer del Massís del Garraf.

CanSuriolInmix 016.jpg
LA ROQUA
16406926_10154757235406391_6050987779993554976_n.jpeg
Logo Vega de Ribes.png

La masia La Serra és una Casa Pairal del segle XII situada al Massís del Garraf als peus del Montrgòs, en una serra que arriba fins al mar: Llar de la família Bartra des de fa generacions.
Pioners amb l'agricultura ecològica a la zona després de més de 30 anys practicant-la.


La vinya conviu amb garrofers, cereals, pinedes i arbustos mediterranis. La influència marina (a 4 km de la costa i 100 m d'alçada) marca molt la tipicitat dels vins de Vega de Ribes.


Enric Bartra ha estat personatge clau a l'hora de recuperar, reproduir i evitar que desaparegués la Malvasia de Sitges, i avui dia és possiblement la persona que millor conegui la varietat, per mostrar la seva Sasserra: Un imprescindible. Ara és el torn de les noves generacions!


Els vins de Vega de Ribes provenen de vinyes 100% en propietat les quals envolten la masia, sempre fermenten amb llevats salvatges, eviten les criances invasives i evolucionen fantàsticament en ampolla.

Verema manual Vega de Ribes foto Claudia Sauret 1.jpeg
VEGA DE RIBES
DSC_5839.jpg
VallDolina_logo_edited.png

Dins el tranquil poble d'Olesa de Bonesvalls, a la finca Can Tutusaus, hi ha el celler VallDolina.

 

Finca familiar fundada el 1729, amb 11 hectàrees de vinya ecològica i majoritàriament vella i envoltada per 76 hectàrees de bosc mediterrani.
 

Un espectacular paisatge de mini parcel·les i terrasses on Raimon Badell ha apostat per les varietats autòctones de baixa producció, la sostenibilitat i el respecte a la vinya (amb idees biodinàmiques) per elaborar vins de terroir, amb la tipicitat Garraf molt marcada i de gran evolució en l'ampolla.

 

Etiqueta sota la D.O. Penedès i només afegeix llevats a la segona fermentació dels escumosos.

1f4dbd79-5387-41fe-88d7-7435cf71008f.jpg
VALLDOLINA
IMG_2132.jpg
Logo Puig Batet_edited.png

El celler Puig Batet és un petit negoci familiar situat a Sant Pere de Ribes, a la bonica finca del Corral d'en Masó, al bell mig del Massís del Garraf. Ubicada en un entorn privilegiat, i envoltada per les seves vinyes centenàries, on conreen varietats autòctones molt influenciades tant pel mar com per la muntanya.


La família es dedica al cultiu de la vinya des del 1920 i actualment la tercera generació composta per Xavi, Manel i Joan, juntament amb la quarta amb Natàlia i Manel, uneixen forces per donar a conèixer i potenciar el llegat que els va deixar el seu avi.


Elaboren vins artesanals amb agricultura ecològica, on tota la verema es fa manualment.

 

Tenen algunes de les vinyes més velles (i boniques) del Massís del Garraf, treballen amb llevats salvatges i els seus vins expressen molt el territori d'on provenen. No us els podeu perdre!

image_6483441 (7).jpg
PUIG BATET
Vinya urbana hospital 2020.jpg
LOGO CELLER HOSPITAL DE SITGES_edited.png

A principis del segle XVIII, el cultiu de la vinya predominava a Sitges i el raïm Malvasia era el dominant. Amb el pas del temps ia causa de diferents factors, com l'afectació per les plagues de l'oïdi o la fil·loxera, va començar la seva decadència que es va accentuar a principis del segle XX amb la irrupció del turisme i més tard amb l'especulació immobiliària.


El 1935 només quedava un celler al poble i conscients que acabaria desapareixent, el seu propietari, el senyor Llopis de Casades, just abans de morir, va donar celler i vinyes a l'Hospital Sant Joan Baptista, amb la condició que cada any elaboressin vi de Malvasia i així evitar-ne la desaparició (Llegat Llopis).


Avui, l'Alba Gràcia i en Sergi Martín són les cares visibles de la Fundació de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, gestionant el Centre d'Interpretació de la Malvasia i el Celler.
Es va conservar l'escassa hectàrea de vinya a Aiguadolç (a l'inici de les costes del Garraf).


Aquesta vinya vella és l'origen de totes les malvasses de Sitges que es coneixen avui dia i alhora el vaixell insígnia de les cinc elaboracions de l'Hospital.


També destaca la vinya urbana al costat del mateix hospital, un dels secrets de Sitges i una vinya que ha rebut reconeixement internacional.
Els vins estan marcats per la tradició, l'agricultura ecològica i la brisa marina. Imprescindible conèixer.

2f1d5a8c-7b54-4f02-bd9e-e3d393d9bf86.jpg
HOSPITAL SITGES
bottom of page